Tips droog trainen

Tips droog trainen

Op de pagina droog trainen vind je expliciete informatie over droog trainen. Op die pagina bespreken we voornamelijk de manier van trainen om droog te worden. Op deze pagina geven we je handige tips die je helpen om extra vet te verbranden naast deze specifieke training.

Voeding

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk voeding is om vet te verbranden! Zorg er dus voor dat je naast je training goed op je voeding let. Hiervoor dien je eerst inzicht te krijgen in je statistieken. Onder je statestieken vallen je gewicht, lengte, leeftijd en activiteitsfactor. Vervolgens kun je met een formule uitrekenen hoeveel jij op een dag mag eten. Wil je weten hoeveel dat is? Klik dan even hier.

Superfoods

We weten inmiddels hoeveel calorieën we op een dag moeten/mogen eten.  De invulling van deze calorieën is echter nog niet bekend. Een aantal superfoods kunnen je hier wellicht bij helpen.

  • Noten en zaden, zoals walnoten, cashewnoten, lijnzaad en amandelen.(Omega -3-vetten)
  • Cacao poeder. Een superfood en nog lekker ook! Bijvoorbeeld door de kwark.(Goed voor bloeddruk en cholesterol)
  • Bessen en vruchten. Er zijn eindeloos veel voorbeelden van verschillende bessen en vruchten die allerlei voordelen bieden en daarom onder de superfoods vallen.

We kunnen eindeloos doorgaan met het benoemen van superfoods, maar dan wordt dit artikel oneindig. Hierboven hebben we de belangrijkste aangegeven. Wil je meer superfoods en supplementen ontdekken? Bekijk onze pagina supplementen.

Cardio

Cardio is voor de meeste mensen een vies woord. Toch kom je er niet onderuit als je wilt droog trainen. Het goede nieuws is dat de cardio training bij het droog trainen opzicht niet lang hoeft te duren. Cardio kun je na je krachttraining uitvoeren op een lage intensiteit. Dit doe je dan ongeveer 16 minuten lang. Je vetverbrandingsmotor staat na de krachttraining nog aan en de lage intensiteit zorgt ervoor dat je vooral vet verbrandt.

Aan de andere kant kan een cardio training op hoge intensiteit ook erg goed helpen om droog te worden. Cardio op hoge intensiteit zorgt dat je meer calorieën verbrandt. Deze calorieën bestaan dan vooral uit suikers. Hiernaast blijf je na zo’n training gedurende de dag ook verbranden. Dit noemen we ook wel het after burn effect. Beide soorten cardio hebben dus allebei hun eigen voordelen.

Welke kiezen we dan? Heel simpel.. Allebei! Je kunt beide trainingen combineren om je te helpen bij het droog trainen.

Supplementen

Tot slot de supplementen. Supplementen gebruik je als aanvulling op je voeding. Het is dus geen maaltijdvervanger! Ze zijn handig om de vetverbranding te stimuleren of om je eiwitgehalte wat omhoog te helpen. Natuurlijk zijn er eindeloze redenen om supplementen te gebruiken, maar onze focus ligt hier op het droog trainen. Bij de Body&Fitshop kun je goedkope en kwalitatieve producten krijgen. Enkele producten die je aan zou kunnen schaffen om je vetverbranding een extra boost te geven zijn fatburners, groene thee pillen of eiwitshakes. Onze voorkeur gaat uit naar de Isolaat Perfection. In deze shake zitten bijna geen vetten en koolhydraten en Isolaat Perfection is hiernaast erg zuiver.