Tips afvallen

Tips afvallen

We hebben hier een aantal handige afval tips voor je opgesteld. Wanneer je deze tips naast alle andere tips op deze website toepast, zul je nog sneller afvallen! Mocht jij zelf nog een aantal goede afval tips hebben die wij vergeten zijn, schroom dan niet en plaats een reactie. Wellicht voegen we jouw afval tip ook toe! Hieronder alle tips om af te vallen op een rij:

Tip 1: Kijk niet naar anderen

Naar andere mensen kijken, kan zeer motiverend zijn. Je kunt bijvoorbeeld een idool hebben die je graag wilt nastreven. Het kan echter ook zeer demotiverend werken. Het kan zelfs zo erg worden dat je stopt met sporten, omdat jij toch nooit zo goed wordt als die ene jongen of dat ene meisje. Stop met vergelijken! Van jou lichaam is er maar één. Het vergelijken van jou lichaam met anderen heeft dus ook totaal geen zin. Het enige wat je moet doen is je eigen lichaam vergelijken met je eigen lichaam. Je gaat dus kijken naar je  progressie. Wanneer je dit blijft doen, wordt afvallen zelfs leuk!

Tip 2: Geloof in jezelf

Vertrouwen in jezelf is het belangrijkste gedeelte bij het afvallen. Stel doelen voor jezelf op en streef deze na!

Tip 3: Zorg dat je eet wat je lekker vindt

Gezond eten is goed, maar het is belangrijk dat je wel iets eet dat je lekker vindt. Er zijn genoeg gezonde, maar ook lekkere recepten te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens onze receptenpagina! Verder zijn er veel gezonde kruiden die het eten een stuk appetijtelijker  maken. Een aantal voorbeelden van gezonde kruiden zijn: Kurkuma, peper of kaneel.

Tip 4: Geen honger gevoel

Zorg er te allen tijde voor dat je geen honger lijdt! Sommige mensen kicken op het honger gevoel, omdat ze dan het gevoel hebben dat ze afvallen. Dit zal vroeg of laat altijd resulteren in een vreetkick. Herken je dit? Zorg er voor dat dit jouw niet overkomt!

Tip 5: Vertel je vrienden

Dit is ook een erg belangrijke tip tussen de afval tips. Wanneer vrienden niet weten dat jij aan het afvallen bent, kunnen ze er ook geen rekening mee houden. Ze gaan er dan vanuit dat je gewoon met alles mee doet, zoals je voorheen ook deed. Vertel je echter dat je bezig bent met afvallen, dan zullen ze hier eerder begrip voor opbrengen.

Tip 6: Maak foto’s

We zagen eerder bij de afval tips al dat je jezelf moet vergelijken met jezelf en niet met anderen. Dit lukt erg goed met foto’s van jezelf. Je zult je nooit helemaal precies herinneren hoe je er drie weken geleden uitzag. Op een foto kun je dit erg goed zien!

Tip 7: Drink veel water

Veel water drinken is belangrijk. Sowieso voor je gezondheid, maar het helpt je ook bij afvallen. Ten eerste helpt water drinken tegen het hongergevoel. Hiernaast is water ook goed voor de vochtafdrijving. Dit resulteert weer in minder kilo’s.

Tip 8: Eet rustig

Rustig eten zorgt er voor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Je hebt dus minder snel honger, wat het afvallen weer een stuk gemakkelijker maakt. Hiernaast krijg je van snel eten ook een opgezette buik.

Tip 9: Vermijd zout

Bijna overal zit zout in, probeer dus extra zout zoveel mogelijk te vermijden. Zout houdt namelijk vocht vast. Dit resulteert in een opgezette buik en dus in extra kilo’s. Hiernaast is te veel zout ook nog eens slecht voor de gezondheid.