Intermittent fasting

Intermittent fasting

Een belangrijk aspect bij droog trainen is voeding. Zonder de juiste voeding zul je nooit droog worden. Wij zijn hierbij ook gelijk aangekomen bij het moeilijkste aspect van droog trainen. Overal word je in verleiding gebracht met lekkere, maar ongezonde voeding. Hoe moet je hier nu mee omgaan? intermittent fasting is een bepaalde levenswijze die hiervoor misschien wel dé oplossing biedt. Let wel, het is niet voor iedereen weggelegd.

Intermittent fasting, wat is het?

Zoals hier boven al gezegd, is intermittent Fasting een bepaalde levenswijze. Het is dus geen dieet of iets dergelijks. Bij intermittent fasting mag je onwijs veel eten en daarom is het misschien wel dé oplossing om alle verleidingen tegen te gaan.Het idee achter intermittent Fasting is dat je 16 uur niets eet en de overige 8 uur van de dag wel. Je moet echter in deze 8 uur wel de juiste hoeveelheid calorieën binnen krijgen. Hierdoor krijg je ineens een stuk grotere porties binnen dan je voorheen kreeg. Je kunt in deze 8 uur bijvoorbeeld drie extreem grote maaltijden naar binnen werken, terwijl je voorheen misschien 6 kleine porties op een dag binnen kreeg. En geef nu toe! Wat is er nu leuker dan veel eten! Je zou eventueel ook 1 extreem grote maaltijd naar binnen kunnen werken over de hele dag, maar dit kun je helemaal zelf inplannen. Ook de tijden van het vasten mag je zelf indelen.

Waarom intermittent fasting werkt

Over een voordeel van intermittent fasting hebben we het hierboven al gehad, namelijk het vele eten. Maar waar is intermittent fasting verder nog goed voor en hoe werkt het? Wanneer je deze levensstijl een tijdje volhoudt, zul je enorm veel vet verbranden. Intermittent fasting wordt dan ook steeds populairder in Nederland en in andere landen. Normaal gesproken haalt het lichaam energie uit de voeding die je binnen krijgt. Bij deze levensstijl ben je echter 16 uur aan het vasten en dus kan het lichaam geen energie uit voeding halen.  Hierdoor gaat het gelijk vet verbranden. Intermittent fasting zorgt er op deze manier voor dat de verbrandingsmotor van je lichaam voortdurend aan blijft staan. Hierdoor kun je erg veel vet verliezen.

Het ontbijt

Een groot punt waar mensen over vallen bij intermittent fasting is het ontbijt. Vaak wordt deze overgeslagen bij intermittent fasting, omdat de meeste mensen ’s avonds beginnen met vasten. Dit mag je echter volledig zelf indelen en het is dus geen must om ’s avonds te beginnen met vasten. Vaak hoor je mensen zeggen dat het slecht is om je ontbijt over te slaan, hier zijn echter geen goede argumenten voor. Vaak wordt er dan beweerd dat je later op de dag extra veel honger hebt. Wanneer je later op de dag goed eet, zou er dus niets aan de hand moeten zijn. Natuurlijk is het even vreemd om je ontbijt over slaan en om überhaupt 16 uur te vasten, maar dit is een kwestie van wennen. Het lichaam is namelijk gewend om op bepaalde tijdstippen te eten. Geef het een weekje de tijd en dan zal je lichaam ook aan je nieuwe levensstijl gewend zijn. En mocht het je niet bevallen, dan kun je natuurlijk altijd weer stoppen.