Afvallen zonder sportschool

Afvallen zonder sportschool

Er is een heel aantal mensen die liever niet naar de sportschool gaan. Daar zijn verschillende redenen voor, maar hier gaan we nu niet op in. We gaan je alleen een beetje inspiratie geven, zodat jij na het lezen van dit artikel kunt afvallen zonder sportschool!  Afvallen zonder sportschool is dat mogelijk? Dat vragen veel mensen zich af en het antwoord is volmondig ja. Natuurlijk heb je in de sportschool veel meer mogelijkheden dan thuis, maar met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kom je al een heel eind! Wanneer je wilt droog trainen wordt het lastiger zonder sportschool, maar ook dit is niet onmogelijk.

Afvallen zonder sportschool, de mogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden om af te vallen zonder sportschool. Je kunt natuurlijk gewoon gaan hardlopen, maar de ervaring leert dat mensen hier meestal niet zo dol op zijn. Mocht je toch willen hardlopen dan raden we je aan om het uitdagender en leuker te maken. Zie hieronder een aantal tips:

  • Loop niet altijd dezelfde ronde, maar zorg voor afwisseling
  • Een lange afstand lopen is vaak saai. Je kunt kortere afstanden lopen op een hoger tempo. Dit zorgt voor een extra uitdaging en deze uitdaging maakt het hardlopen weer leuker.
  • Interval trainingen zijn erg goed voor de conditie en over het algemeen goed vol te houden. Hierbij hoef je ook niet zo’n lange afstand te lopen. Je kunt bijvoorbeeld 5 minuten inlopen om vervolgens een minuut langzaam te joggen en na deze minuut 30 seconden te sprinten. Deze minuut joggen en de 30 seconden sprint, herhaal je dan tot je de 20 minuten bereikt hebt. Hierna loop je nog 5 minuten uit. De totale tijdsduur van je training is dan 30 minuten. De training duurt dus niet zo lang, maar is erg efficiënt om vet te verbranden.

Een andere mogelijkheid is touwspringen! Deze oefening wordt vaak toegepast door boksers en dat is niet voor niets. Touwspringen is enorm goed voor je conditie  en voor de vetverbranding. Het leuke aan touwspringen is de korte tijdsduur. Na 10 minuten kun je al stoppen met springen en heb je toch al heel wat calorieën verbrandt. Verder zul je veel verbeteringen zien, wat ook weer motiverend werkt. Je zult touwspringen namelijk eerst nog moeten leren, maar met een beetje geduld spring je na een paar weken al als een echte bokser.

Droog trainen zonder sportschool

Eerder in dit artikel zeiden we al dat het lastig is om droog te trainen zonder sportschool. We zeiden echter niet dat het onmogelijk is. Afvallen zonder sportschool is gemakkelijker, omdat je het bij afvallen niet hebt over spieropbouw. Bij droog trainen echter wel. Je wilt hier namelijk vet kwijt raken en tegelijkertijd spieren opbouwen. Je zult dus wat accessoires nodig hebben wanneer je er voor kiest om te gaan droog trainen zonder sportschool. Met een setje dumbbells kom je al een heel eind. Met dumbbells kun je namelijk veel verschillende oefeningen doen. Hiernaast kun je thuis ook altijd cardio doen. Je kunt dan de tips gebruiken die we eerder in dit artikel beschreven hebben. Verder is Insanity ook een goede training om vet kwijt te raken en toch spieren op te bouwen. Bij deze training zul je veel afvallen zonder sportschool en tegelijkertijd ook spiermassa opbouwen