Afvallen met shakes

Afvallen met shakes

Reclames op tv, internet en de radio maken je gek met succesverhalen over het afvallen met shakes. Ze beloven je om 5 kg af te vallen in één week en soms zelfs nog meer! Wijk je niet af van zo’n bepaald eiwitshake dieet dan zul je ook zeker wel wat kilo’s kwijt raken, maar dit is slechts voor korte termijn. Het lichaam zal na een poosje gelijk in de spaarstand gaan staan, omdat het te weinig voedingstoffen binnen krijgt. Dit betekent dus dat je niets meer zult afvallen. Het ergste is nog dat je waarschijnlijk alleen maar meer zult aankomen. Je kunt namelijk niet alleen maar leven van bepaalde shakes en zult vroeg of laat een enorme eetdrang krijgen.

Genoeg negativiteit voor nu.. Laten we eens de positieve kant van het afvallen met shakes bekijken! In dit artikel laten we je zien hoe het wél moet en kom je achter de waarheid van het afvallen met shakes.

Wat doen eiwitten met ons lichaam?

Laten we beginnen bij het begin. Afvallen doe je door gezonder te eten en meer te bewegen. Bij een gezond eetpatroon hoort een goede verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze drie genoemde hebben elke een bepaald doel. Zo zorgen koolhydraten voor voldoende energie, gezonde vetten voor het in stand houden van het cholesterolgehalte en helpen eiwitten bij het behouden, opbouwen en herstellen van spiermassa. Dit is echter niet het enige wat eiwitten voor je lichaam doen, ze helpen je ook bij het afvallen en daar gaan we het over hebben!

Om duidelijk te krijgen waarom eiwitten helpen bij afvallen, vertellen we je eerst wat over de reactie van het lichaam op andere voedingsstoffen. Wanneer we veel koolhydraten eten en met name eenvoudige koolhydraten, zorgt het lichaam voor een hogere insuline productie. Lichaamscellen kunnen dit op een gegeven moment niet meer verwerken en de alvleesklier wordt uitgeput. Wanneer dit vaak gebeurt is het mogelijk om diabetes Type 2 te krijgen. Ook kan een bepaalde stof vrij komen, waardoor je constant honger hebt. Deze honger is vrijwel niet te stillen.

Even terug naar de eiwitten nu, want we gaan je nog steeds leren hoe je moet afvallen met shakes en we geven geen biologieles! Nu we bovenstaande gezegd hebben, kunnen we je meegeven dat eiwitten en dus ook de shakes een hele kleine hoeveelheid aan insuline produceren. Bovenstaand probleem geldt dus niet voor eiwitten, wat al een positief punt aan eiwitten is. Een andere mooi meegenomen feit is de glucagon die de eiwitten produceren. Glucagon is een hormoon die zorgt voor extra vetverbranding. En dat hormoon maakt het afvallen met shakes erg interessant! Maar het moet dan wel op een goede manier gebeuren.

Afvallen met shakes, hoe moet het dan wel?

Het eerste punt dat je na het lezen van dit artikel in je oren moet knopen is het feit dat een eiwitshake geen maaltijdvervanger is. Een eiwitshake is een aanvulling op je voeding en zorgt voor je benodigde hoeveelheid eiwitten op een dag. Deze eiwitten helpen je bij het afvallen. Dus niet alleen de shakes, maar je eiwitrijke voeding + de shakes zorgen dat jij gaat afvallen! Te veel eiwitten kunnen ook slecht zijn voor je nieren, dus pas hier voor op. Voedingscentrum raadt aan om zo’n 0,8 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht per dag te eten, maar wij plaatsen hier wel een kanttekening bij.

Sporters hebben namelijk meer eiwitten nodig en dan bedoelen we niet alleen professionals. Ga je een aantal keer in de week naar de sportschool, hardloop je, of doe je een andere vorm van sport dan heb je gewoon meer eiwitten nodig, ongeveer twee gram per kg lichaamsgewicht. Deze eiwitten zorgen voor spierherstel en spieropbouw. We raden aan om ’s morgens bij het ontbijt een eiwitshake te nemen en na je training.

Het allerbelangrijkste is dat een eiwitshake een aanvulling is op je voeding en geen maaltijdvervanger! Afvallen met shakes doe je alleen om te zorgen dat je meer eiwitten binnen krijgt dan dat je met je reguliere voeding zou krijgen. Deze extra eiwitten helpen jou vervolgens om meer vet te verbranden.

Body en Fitshop heeft een speciale afslank eiwitshake! Deze afslankshake remt het honger gevoel en stimuleert de vetverbranding.

Klik hier om te bestellen!
Afslank eiwit