Kwarkbrood

Posted by on dec 7, 2013 in Gezonde recepten | 0 comments

Kwarkbrood

Kwarkbrood is een gezonde versie van normaal brood. Normaal brood bevat vaak nog erg veel zout.  Een kwarkbrood bevat daarentegen totaal geen zout. Een kwarkbrood is daarnaast eiwitrijk en ook nog eens erg lekker! Bekijk hieronder het recept van kwarkbrood.

Benodigdheden kwarkbrood:

  • Een grote kom
  • Een staafmixer
  • Cakeblik
  • Kwastje
  • 500 gram volkoren tarwemeel
  • 500 gram magere kwark (naturel)
  • 30 gram Lijnzaad
    lijnzaad (of andere zaden naar keuze)
  • 2 eieren
  • 23 tot 24 gram bakpoeder
  • Olijfolie

Bereidingswijze kwarkbrood:

Doe 500 gram volkoren tarwemeel in een grote kom. Mix het met de 500 gram magere kwark, het lijnzaad, de bakpoeder en de twee eieren tot het een soort pudding wordt. Smeer vervolgens met het kwastje het cakeblik in met olijfolie. Nu is het tijd om het puddingachtige goedje in het cakeblik te verdelen. Zorg dat je het goed verdeeld, zodat het brood een gelijke hoogte aanneemt als het uit de oven komt.

Verhit de oven op 200 graden en doe het brood vervolgens 40 min in de oven op 220 graden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *