Gezonde Ajam Pangang

Posted by on dec 22, 2013 in Gezonde recepten | 0 comments

Gezonde Ajam Pangang

Af en toe is het lekker om een beetje te junken, oftewel ongezond eten. Om dit toch op een verantwoorde manier te doen, laat dit artikel je zien hoe je een gezondere versie van Ajam Pangang kunt maken. Om de Ajam Pangang een gezondere draai te geven, werken we alleen met natuurlijke producten. Waarom staat dit recept bij gezonde recepten terwijl we het hierboven een junk recept noemen? De junk zit het hem in de suiker in de gembersiroop, maar die is te verwaarlozen en daarom staat hij toch tussen de gezonde recepten. Het is echter geen recept dat je elke dag moet eten.

Benodigdheden gezonde Ajam Pangang

Voor 4 personen:

  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels azijn
  • 8 eetlepels Gembersiroop
    gembersiroop
  • 600 ml water
  • 2 eetlepels Maizena
    Maizena
  • 500 gram kipfilet
  • olijfolie
  • rijst(naar keuze) 300 gram, ongekookt afwegen
  • 2 paprika’s naar keuze
  • 1 bosui
  • 1 komkommer
  • 100 gram champignons(optioneel)
  • wokpan
  • braadpan
  • pan voor de rijst
  • pan voor de saus

Bereidingswijze gezonde Ajam Pangang

We beginnen met het opzetten van een pan water. Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe aan de pan met water. Op de verpakking van de rijst staat aangegeven hoelang de rijst moet koken.
Ondertussen kunnen we ook de saus gaan bereiden. Hiervoor snijden we de rode peper en de knoflook in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en voeg hierbij de rode peper en de knoflook. Hierbij doe je ook de twee blikjes tomaten puree. Laat dit even staan en voeg vervolgens het water, de azijn en de gembersiroop toe. Laat de saus aan de kook komen en meng de maïzena in een kommetje met water. Wanneer de saus aan de kook is gekomen, meng je langzaam de maïzena met de saus. De saus moet nu dikker worden.
De kip ga je braden in een braadpan. Ook dit doe je met olijfolie. Om de kip wat extra smaak te geven kun je eventueel wat peper en kurkuma toevoegen aan de kip. Wanneer de kip gaar is, snijd je deze in reepjes en voeg je de kip toe aan de saus.

Alle groente snijd je en wok je in olijfolie in de wokpan.

Als de rijst klaar is, strooi je de saus en groente over de rijst en smullen maar!

Voedingswaarde Ajam Pangang voor 1 persoon

Energie: 551,5 kcal
Vet: 5,6 gram
Verzadigd vet 1,9 gram
Eiwit 45,6 gram
Koolhydr. 77,7 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *